Menü Bezárás

Bleyer Gála 2022

Ünnepi hét:

1.  1946. január 19-én gördültek ki az első szerelvények Budaörsről Németország irányába, mivel a hazai német ajkú lakosság nagy részét kiűzték otthonaikból, kitelepítették őket. Ennek a tragikus eseménynek állítunk emléket minden évben a Kitelepítési kiállítással, s a hozzákapcsolódó projekthéttel. A népismereti, német, ill. rajz órákon dolgozzuk fel a témát különböző nézőpontokból. Ezeket az alkotásokat láthatjátok a folyosókon, paravánokon.

2. Koszorúzási műsor

Az idei évben megújult névadónknak, Bleyer Jakabnak az emléktáblája. Nemcsak új helyre került, hanem új hátteret is kapott. Szeretnénk a nemzetiségi kultúrához tartozó témaköröket  képeken megjeleníteni. Így a háttér folyamatosan más és más külsőt kap majd. Nemcsak régi fotókat, hanem a gyerekek mai alkotásait is megjelenítjük itt a jövőben. A Bleyer gála napján emlékezünk névadónkra, s ebből az alkalomból kerül sor a koszorúzási ünnepségre is. Az idei évben a 4.a, a 6.n és a 7.a tanulói készítették a méltóságteljes ünnepi műsort.

Névadónk koszorúzásához készült műsort ide kattintva tudják megtekinteni

3. Bleyer gála

Sajnos a járványügyi helyzet az idei évben sem tette lehetővé a nagyszabású ünnepi műsort. Rádión keresztül került sor igazgatónőnk Guinn Judit  félévi értékelésére, a Bleyer-díjak átadására. Az idei év Bleyer- díjasai : Mocsári Zoltán 4.n, Salavecz Dalma 8.t

Zárásként minden osztály az Isten veled hazánk- Gott mit Dir unsere Heimat című kisfilmet nézte meg, mely témájában a kitelepítési héthez kapcsolódott.